Index Vakbarát Hírportál

Januártól Rogán Antal minisztériuma felel a kiemelt állami és sportrendezvényekért

2022. november 26., szombat 17:58

Januártól a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabintetiroda feladat- és hatásköre lesz a kiemelt sportesemények és állami rendezvények szervezése, pályáztatása és lebonyolítása – derült ki egy kormányhatározat tervezetéből.

A kormány honlapján megjelent tervezet szerint 2023. január elsejétől a Miniszterelnöki Kabintetiroda feladat- és hatásköre az alábbiak szerint módosul: 

A feladatok végrehajtásához azonban létrehoznak egy állami tulajdonú új céget is, a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség (NRÜ) Nonprofit Zrt.-t. Januártól a NRÜ átveszi a Nemzeti Sportügynökség Nonprofit Zrt. dolgozóit, akik kezdetben a Miniszterelnökség, majd a Honvédelmi Minisztérium alá tartoztak. Innen kerülnek át jövőre a Miniszterelnöki Kabinetirodához.

Az új közfeladat kiterjed minden rendezvény megpályázására, megrendezésére és lebonyolítására, valamint az eseményhez nyújtott támogatásra is. A tárca emellett költségvetési támogatások nyújtására is jogosult, így a kormány elé terjesztés előtt a kiemelt rendezvényekhez kapcsolódó, „legalább ötszázmillió forint összegű költségvetési támogatásra irányuló kérelem költségtervének véleményezése és elfogadása” is feladatai közé tartozik.

(Borítókép: Rogán Antal. Fotó: Bődey János / Index)

Rovatok