Index Vakbarát Hírportál

Keményen visszaszóltak Gyurcsány Ferencnek

2022. november 27., vasárnap 17:49

Náci politikusnak és politikai szörnynek is nevezte ezen a héten Orbán Viktor miniszterelnököt a Demokratikus Koalíció elnöke, Gyurcsány Ferenc. Menczer Tamás most elmondta, szerinte milyen valójában a kormányfő. A Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára pedig arra is kitért, mi a legnagyobb különbség a miniszterelnök és a DK politikusa között.

„Az internet kegyetlen, így az ember, ha akarja, ha nem, látja, hogy Gyurcsány úr az elmúlt napokban a miniszterelnökről értekezett” – kezdte közösségi oldalán megosztott bejegyzését Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára. A politikus arra utalt, hogy nemrég Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke „náci politikusnak” és „politikai szörnynek” nevezte a miniszterelnököt.

„Ezzel kapcsolatban – azonkívül, hogy Gyurcsány úrnak megártott az év vége – az alábbi észrevételeim lennének. Azt, hogy Orbán Viktor mit gondol a magyarokról, én a nyilvános megszólalásaiból ismerem, illetve van némi tapasztalatom, hiszen az Operatív Törzsben közelről láttam munka közben, viszonylag hosszú ideig” – olvasható Menczer bejegyzésében. Ezek alapján szerinte Orbán Viktor a magyar nemzetről az alábbiakat gondolja:

  1. A magyar rendkívül tehetséges nemzet, ezt a tudományos, kulturális és sporteredményeink is bizonyítják.
  2. A magyar büszke nemzet, és fentiek alapján okkal az.
  3. A magyar nemzet többet adott a világnak, mint amennyit kapott tőle.
  4. A magyar ember szavatartó.
  5. A magyar a bajban összefog.
  6. A magyar még nehéz időkben is képes az eredményeinek a megvédésére.
  7. Sőt, a bajok idején is képes új eredmények elérésére.
  8. A magyar képes a bajban is meglátni a lehetőséget, így képes a válságból erősebben kijönni, mint ahogy belement.
  9. Ha a tehetségünket, a képességeinket jól használjuk, és a Jóisten úgy akarja, akkor a versenyben – amelynek sok fajtája lehet – képesek vagyunk legyőzni a vetélytársainkat.
  10. Aki a magyarokkal együttműködik, az jól jár.

Mint írta: „Ha ezek alapján Orbán Viktor náci, akkor én is az vagyok. De persze nem erről van szó. Orbán Viktor és ön között nem az a különbség, hogy az egyik náci, a másik meg nem az.” Szerinte még csak nem is a kommunizmus az, ami megkülönbözteti Orbán Viktort és Gyurcsány Ferencet.

Gyurcsány úr, a legfontosabb különbség Orbán Viktor és ön között az, ahogy a magyarokról, a magyar nemzetről gondolkodnak. Orbán Viktor a fent leírtak szerint. Önben pedig semmi sincs meg, ami Orbán Viktorban megvan. Ez az oka annak, hogy őt folyamatosan megválasztják, önt meg folyamatosan elzavarják a magyar emberek

– vélekedett Menczer Tamás. „Ez az oka annak, hogy Orbán Viktor az országot vezeti, ön meg Jakab Pétert. De szeretnék méltányos lenni önnel, utóbbi sem lehet könnyű” – zárta gondolatait az államtitkár.

(Borítókép: Menczer Tamás. Fotó: Illyés Tibor / MTI)

Rovatok