Index Vakbarát Hírportál

Pénzt és autót lopott, majd egy fának ütközött a szolnoki ámokfutó

2022. november 27., vasárnap 18:46

Egy szolnoki férfi alig egy óra alatt két ház ablakát megrongálta, pénzt és tárcát lopott, elvitt egy gépkocsit, majd azzal három balesetet okozott. A rendőrök megállapították, hogy az ámokfutó vezetői engedéllyel sem rendelkezett. A nyomozók őrizetbe vették.

A megalapozott gyanú szerint egy 26 éves férfi szombat reggel két szolnoki családi ház ablakait kövekkel megdobálta, azok üvegei betörtek. Az utcában továbbhaladt, és az egyik ház előtt parkoló, nyitva hagyott gépkocsiból kivett 3000 forint készpénzt és egy tárcát a benne lévő okmányokkal, majd folytatta útját.

Még mindig ugyanabban az utcában, pár házzal arrébb egy újabb, nyitott állapotú autóra talált, amiben az indítókulcs is benne volt, így abba beült, majd a tulajdonos tudta és beleegyezése nélkül elhajtott.

A gépkocsival haladás közben Szolnok belvárosában egy forgalmi ok miatt megálló személygépkocsi hátuljába ütközött, és megállás nélkül továbbhajtott. Onnan pár utcányira a sofőr elvesztette uralmát a gépkocsi irányítása felett, és egy fának ütközött. Az autóról leesett a rendszámtábla, de a jármű még mindig működőképes volt, így innen is elhajtott a férfi.

Ezt követően egy balra ívelő útkanyarulatnál letért az úttestről, és az út menti ingatlan kerítésének ütközött, majd az ott lévő fának csapódva megállt. A sofőr – miután az ingatlan tulajdonosa tájékoztatta, hogy értesítette a rendőrséget – az összetört, járóképtelen autót hátrahagyva elszaladt a helyszínről.

Bódult állapotban lehetett

A történésekről külön-külön bejelentés érkezett a rendőrségre. A szolnoki rendőrök a rendelkezésre álló kamerafelvétel és a szemtanúk elmondása alapján megállapították, hogy az események ugyanazon férfihoz köthetők, és rövid időn belül azonosították a feltételezett elkövetőt.

A kapitányság munkatársai a férfit még aznap délután egy szolnoki ingatlanban elfogták. A gyanúsítottként kihallgatott férfi elismerte a cselekmények elkövetését, valamint az általa elmondottak alapján felmerült a gyanúja annak, hogy bódult állapotban közlekedett a gépjárművel.

A rendőrök megállapították továbbá, hogy az ámokfutó vezetői engedéllyel nem rendelkezik, és eltiltás hatálya alatt közlekedett a gépkocsival. A nyomozók a férfit őrizetbe vették, a Szolnoki Rendőrkapitányság pedig eljárást indított ellene – olvasható a rendőrség oldalán.

Rovatok