Index Vakbarát Hírportál

Mohácson vizsgálódott az Európai Csalás Elleni Hivatal

2022. november 28., hétfő 09:04

A helyi ellenzék feljelentését követően uniós pénzek szabálytalan kifizetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Mohácsi Önkormányzatnál az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF). A polgármester szerint az ellenzék elvetette a sulykot.

Az ellenzéki csoportosulás gyanúja szerint néhány uniós pályázat megvalósításánál korrupció gyanúja merült fel a kifizetéseknél Mohácson, ezért feljelentést tettek a magyar hatóságnál, amely azonban nem talált semmi kivetnivalót.

Az ellenzéki képviselők azonban nem nyugodtak bele a dologba, és az OLAF felé is bejelentést tettek. Az uniós csalás elleni hivatal ezt követően rendelt el nyomozást az ügyben. Mohács polgármestere hangsúlyozta, hogy nemcsak az önkormányzatot, hanem az irányító hatóságokat is vizsgálták az OLAF nyomozói, akik az államkincstárnál is látogatást tettek. Szerinte az ellenzék túlzásokba esett.

Ami biztos, hogy a településen az 5 legnagyobb uniós pályázat aktáit kérte el és vizsgálta az OLAF az elmúlt hetekben. A nyomozás egyelőre lezárult a mohácsi önkormányzatnál, arról, hogy találtak-e bármilyen szabálytalanságot, majd csak a jövő évben fogják tájékoztatni a sajtó képviselőit, tudta meg az ATV Híradója.

Rovatok