Index Vakbarát Hírportál

Nem engedték be egy szórakozóhelyre a Momentum roma származású képviselőjét

2022. november 28., hétfő 11:35

Lőcsei Lajost arra hivatkozva nem engedték be, hogy már a múlt héten is balhézott, pedig nem is járt a szórakozóhelyen.

„Lőcsei Lajos, a Momentum roma származású országgyűlési képviselője a Facebookján tett közzé egy videót, amelyben arról számol be, hogy nem engedték be bőrszíne miatt egy gyöngyösi szórakozóhelyre” – olvasható a párt közleményében.

A Momentum politikusa azután szeretett volna bejutni a helyre, hogy több fiatal jelezte neki, nem engedik be őket, egyébként „jól szituált, mintacsaládi” háttérrel rendelkező középiskolásokról van szó, ahogy Lőcsei Lajos fogalmazott, „ugyanakkor barnább a bőrük, és több mint valószínű, hogy úgy érzik, ezért nem engedik be a diszkóba őket”.

A képviselő ezután személyesen, felesége és egy barátja társaságában ment a helyszínre, amiről így számolt be:

A barátomat és a feleségemet előreküldtem, őket minden szó nélkül beengedték, de sajnos engem nem. Ráadásul azt mondta a biztonsági őr, hogy azért nem enged be, mert már a múlt héten is balhé volt velem. Amikor megemlítettem neki, hogy még soha nem voltam a szórakozóhelyen, akkor is azt mondta, de emlékszik.

A politikus szerint ez egy nagyon jó példája annak, „ha az ember egy picit barnább, akkor megkülönböztetés éri”. Az ellenzéki képviselő az ombudsmanhoz fordul.

Rovatok