Index Vakbarát Hírportál

DK: A magyar oktatás összeomlott

2022. november 29., kedd 18:33

A párt diákok, tanárok és pedagógus-szakszervezetek képviselőit vitte el az Európai Parlamentbe.

„A magyar oktatás drámai helyzetben van, mondhatjuk nyugodtan, hogy összeomlott” – fogalmazott Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció EP-képviselője kedden online sajtótájékoztatón.

Dobrev Klára elmondta, hogy diákok, tanárok és pedagógus-szakszervezetek képviselőit vitték el az Európai Parlamentbe. EP-képviselők hallgatták meg őket, majd az Európai Bizottságban biztosokkal találkoztak, akiknek elmondták, mi a helyzet Magyarországon – adta hírül az MTI.

A DK árnyék-miniszterelnöke kiemelte, hogy az elmúlt tíz évben soha nem látott mennyiségű európai pénz érkezett Magyarországra, aminek egy részét az oktatásra kellett volna költeni. Közlése szerint a találkozókon azt kérték, hogy a jövőben szigorúan ellenőrizzék a Magyarországra érkező uniós pénzek elköltését.

A sajtótájékoztatón részt vett Barkóczi Balázs, a DK szóvivője, aki elmondta, hogy az Országgyűlés kulturális bizottságának fideszes többsége korábban azzal az indoklással utasította el a pedagógushiány enyhítéséről és a pedagógusok védelméről szóló javaslatát, hogy az ilyen viták nem a parlamentbe valók. Ezért vitték el a szakszervezetek, a tanárok és a diákok képviselőit az Európai Parlamentbe.

Rovatok