Index Vakbarát Hírportál

Két halálos tűzeset is történt éjszaka

2022. november 30., szerda 09:34

Két halálos lakástűz is történt keddről szerdára virradó éjjel: egy ember a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Nyíriben, egy másik pedig Pécsen halt meg – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF).

Az MTI-nek eljuttatott közlemény szerint kedden huszonhárom óra körül érkezett a katasztrófavédelemhez egy jelzés, amely szerint Nyíriben tűz miatt életét vesztette egy ember. A tűzoltó egység egy Kossuth Lajos úti családi házhoz vonult ki, amelynek egyik szobájában egy ágy égett.

A tűzoltók a két négyzetméteren izzó részeket eloltották, azonban az ágyban fekvő ember életét már nem lehetett megmenteni. A tüzet feltehetőleg dohányzás okozta, a pontos körülményeket tűzvizsgálat során fogják feltárni – írták.

Közölték azt is, szerdán hajnali négy órakor egy pécsi sorházban keletkezett tűzről érkezett bejelentés a katasztrófavédelem műveletirányítási központjába. A háromlakásos Hársfa úti sorház egyik harminc négyzetméteres lakásában keletkezett tűz, két szoba teljes egészében égett, az ott felhalmozott szemét és bútorok kaptak lángra.

A tűzoltók oltás közben egy holttestet találtak, a szomszédos lakásból pedig két embert és egy kutyát mentettek ki. A tűz pontos keletkezési helyét, idejét és okát vizsgálják. Az OKF felhívta a figyelmet arra, hogy a hasonló tragédiák füstérzékelő készülékek használatával elkerülhetők lennének.

Rovatok