Index Vakbarát Hírportál

Fahasábbal és más kemény tárggyal vertek agyon egy idős férfit Kőbányán

2022. december 1., csütörtök 14:21

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki a vita hevében brutálisan bántalmazta idős ismerősét egy kőbányai lakásban. A sértett hosszas szenvedés után a helyszínen belehalt a sérüléseibe.

A vádlott élettársa 2020 májusától albérletben lakott a 77 éves sértett X. kerületi lakásában, a nő sokszor került konfliktusba bérbeadójával, ezzel magára haragította az elkövetőt, aki 2020 júniusában ittas állapotban rátámadt az idős férfira, akit ezt követően elhúzódóan, brutálisan és kitartóan bántalmazott, főleg ököllel, egy fahasábbal és más kemény tárggyal.

Az elkövető egy időre felfüggesztette a bántalmazást, a közeli dohányboltban sört és cigarettát próbált vásárolni a sértettől elvett hitelkártyával. Az eladónak gyanús lett a véres ruhájú, zavartan viselkedő férfi, ezért nem hagyta jóvá a kártyás fizetést. Ezt követően a vádlott ötezer forintot próbált meg felvenni egy ATM-ből, az automata azonban letiltás miatt bevonta a kártyát.

A vádlott a sikertelen pénzfelvétel után folytatta az idős férfi bántalmazását. Az egyik lakó szólt a társasház gondnokának, aki a nyitott ajtón benézve látta, amint a vádlott bántalmazza az akkor már földön fekvő sértettet. A gondnok azonnal hívta a rendőröket, akik elfogták a bántalmazót.

A sértett a kegyetlen bántalmazás miatt a helyszínen meghalt, semmilyen orvosi beavatkozás nem menthette volna meg az életét. A Fővárosi Főügyészség életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabását indítványozta a 44 éves férfival szemben, aki most is letartóztatásban van.

Rovatok