Index Vakbarát Hírportál

Havas esővel, mínuszokkal indít a hétvége

2022. december 3., szombat 06:21

Szombaton a nyugati tájakon eső, helyenként havas eső is előfordulhat, máshol legfeljebb csak szitálás alakulhat ki átmenetileg. Hajnalra, reggelre sokfelé képződik pára, köd, mely helyenként tartósabban is megmaradhat. A keleti-délkeleti szél a Dunántúlon és a középső tájakon többfelé megélénkülhet, rövid napos időszakok az Alföldön helyenként fordulhatnak elő.

Szombaton erősen felhős, borult lesz az ég, helyenként az Alföldön lehetnek rövid napos időszakok. A nyugati tájakon eső, helyenként havas eső is előfordulhat, máshol legfeljebb csak szitálás alakulhat ki átmenetileg – írja az Időkép.

Reggelre sokfelé képződik pára, köd, mely helyenként tartósabban is megmaradhat. Napközben a keleti-délkeleti szél a Dunántúlon és a középső tájakon többfelé megélénkülhet. Hajnalban mínusz 3 és 3, kora délután 2 és 9 fok között alakul a hőmérséklet.

Az orvosmeteorológia szerint szombaton ugyan front nem lesz felettünk, de így is sokunk szervezetét megviselheti az időjárás. A borongós tájakon élők körében tompaság, levertség, dekoncentráltság, kedvtelenség jelentkezhet, alacsony lesz a hő- és komfortérzet. Az érzékenyek körében fejfájás, görcsös panaszok, valamint kopásos eredetű ízületi panaszok is előfordulhatnak.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat három megyére adott ki elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést tartós sűrű köd miatt. A látótávolság pár száz méteres lehet Békés, Csongrád-Csanád és Hajdú-Bihar megyében.

Vasárnap is sok felhő lesz fölöttünk, rövid napos időszakokra csak északkeleten van kilátás. Reggel és napközben csak elszórtan számíthatunk kisebb esőre, de szitálás ismét több tájegységünkön kialakulhat.

Késő délután, este viszont a Dunántúlon és a középső tájakon már többfelé eleredhet az eső. A keleti-délkeleti szél a Dunántúlon és a középső tájakon többfelé élénk, erős lehet. A csúcshőmérséklet 4 és 10 fok között alakulhat.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés, stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras.

(Borítókép: Varga György / MTI)

Rovatok