Index Vakbarát Hírportál

Gyurcsány Ferenc: Alakul a DK TV

2022. december 4., vasárnap 12:31

Mint ismert, a Demokratikus Koalíció online adássorozata péntek este debütált, Gyurcsány Ferenc szerint erre azért volt szükség, hogy demokratikus nyilvánosságot biztosítva eljuttathassák ellenzéki véleményüket az országban és a világban zajló eseményekről a magyarokhoz. A nézettség és az első visszajelzések alapján az egykori miniszterelnök szerint van igény a műsorukra.

Péntek este 6 órától lehetett követni a DK TV első, Szubjektív című adását a párt YouTube-csatornáján. A műsorvezető, Szuhai Botond kérdezte a DK képviselőit: Gréczy Zsoltot, Kálmán Olgát, valamint az egykori SZDSZ-elnököt, volt belügyminisztert, Kuncze Gábort. Vágó István is részt vett volna a műsorban, de koronavírus-fertőzés miatt csak videókapcsolattal tudott csatlakozni a beszélgetéshez. Az 55 perces Szubjektívban olyan témákról mondák el a véleményüket, mint

Eddig 49 ezren nézték meg a műsort, és 7,46 ezren iratkoztak fel. Gyurcsány Ferenc a Facebookon posztolt az első adásról, szerinte alakul a DK TV. Arról egyelőre nincs hír, hogy mikor lesz folytatás, csak annyit közöltek, hogy hetente új műsorral jelentkeznek.

24 órás tévéműsort javasolt Kocsis Máté

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a Facebook-oldalán összeállított egy humoros ajánlott napi programtervet a DK TV számára, amit Kálmán Olga némi iróniával megköszönt, majd elmondta: egy 24 órás televízióműsor legyártása rendkívül költséges folyamat. 

Az adásban a DK TV műsortervéről annyit elárultak nézői kérdésre, hogy se Isaura-, se Homok titkai-szerű sorozatokra ne számítsanak. „Nem közpénzből finanszírozott politikai párt televíziójáról van szó” – fejtette ki Kuncze Gábor.

A péntek esti DK Szubjektívet közönség előtt rögzítették, így a taps és a nevetés a jelenlévők reakciója volt. A nézők a műsor alatt többek között azt kifogásolták, hogy ha csak online tévét indít a párt, nem fog sok emberhez eljutni a tartalom.

A köztévében nincs lehetőség

A DK TV indulása előtt Gyurcsány Ferenc még úgy fogalmazott, hogy ugyan nem dolga egy pártnak televíziót csinálni, de nem lehet úgy sikeres politikát csinálni, ha nem jutnak el az emberekhez, azonban erre a köztelevízió nem ad lehetőséget. 

A televízióknak tisztességes tájékoztatást kellene adnia a nézőknek, a pártoknak meg tisztességesen képviselni választóikat. Így lenne kerek a világ

– tette hozzá az ellenzéki párt jelenlegi parlamenti frakcióvezetője.

(Borítókép: Papajcsik Péter / Index)

Rovatok