Index Vakbarát Hírportál

Iványi Gábor egyházának iskolája tantermeket ajánlott fel az elbocsátott pedagógusoknak

2022. december 4., vasárnap 12:47

Tantermekkel segítené a kirúgott tanárokat Iványi Gábor egyházának iskolája.

A végzős osztályok mellől elbocsátott pedagógusok a felajánlásnak köszönhetően segíthetnének a diákoknak felkészülni az érettségire. A Wesley János Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium egy Facebook-posztot tett közzé, amelyben felajánlja a segítségét a november végén polgári engedetlenség miatt elbocsátott tanároknak: a pedagógusok nyugodtan használhatják az osztálytermeiket. 

Az Iványi Gábor egyházához tartozó intézmény felajánlása 8 tantermet, 2 interaktív táblát, számítógépeket, továbbá fűtést és áramot is jelent, amivel segítenék a kirúgott tanároknak. 

Felajánljuk iskolánk tantermeit és eszközeit, hogy nálunk szerdán 16 órától, illetve pénteken 15 órától azon elbocsátott tanárok, akik végzős osztályokat oktatnak, előkészítő, felzárkóztató órákat tarthassanak 

– olvasható a posztban

Mint ismert, több országos sztrájkot is tartottak a pedagógusok idén. A tanárok célja változatlan, elsősorban magasabb fizetést és a terhek csökkentését követelik, de sokak szerint ez csak a jéghegy csúcsa: a tiltakozók jelentős része teljes oktatási reformot szorgalmaz. A demonstrációk szeptember elseje óta tartanak.

A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) több mint egy évvel ezelőtt, tavaly ősszel fogalmazta meg a sztrájkköveteléseit, ezek változatlanul a béremelésre és a munkaterhek csökkentésére vonatkoznak.

A tiltakozásban részt vevő pedagógusokat azonban többször is megfenyegették, vagy elbocsátották az állásukból. Legutoljára szerdán rúgtak ki nyolc budapesti tanárt, válaszul a Belügyminisztériumhoz szervezett tüntetést az Egységes Diákfront.

Rovatok