Index Vakbarát Hírportál

Az LMP szerint Karácsony Gergely nem elég elkötelezett

2022. december 5., hétfő 16:57

Az LMP ugyan konkrét döntést még nem hozott az ügyben, hogy támogatják-e Karácsony Gergelyt a főpolgármesteri választásokon, de kifogásolják, hogy nem elég elkötelezett a zöld vállalások iránt – jelentette ki Csárdi Antal, az LMP frakcióvezető-helyettese.

Ugyanakkor az LMP által támogatott jelöltnél kiemelt szempont, hogy aktívan képviselje, és tegyen is a fenntarthatósági célkitűzések megvalósítása érdekében – fogalmazott a Spirit FM Aktuál című műsorában Csárdi Antal, az LMP frakcióvezető-helyettese, aki szerint azzal, hogy Karácsony Gergely már nem tartja jó ötletnek a dugódíj bevezetését, kihátrál a korábbi zöld vállalásaiból. 

Az LMP ezzel szemben továbbra is azon a véleményen van, hogy a dugódíj kulcsfontosságú a főváros autós forgalmának csökkentéséhez. 

Ha ez a folyamat folytatódik, akkor azt gondolom, hogy valóban nem Karácsony Gergely lesz az LMP jelöltje” – hangsúlyozta Csárdi Antal. Arról, hogy Korányi Dávid után Kendernay János lett a főpolgármester városdiplomáciai főtanácsadója, úgy vélekedett: az LMP korábbi társelnöke jó szakember, és bízik abban, hogy vissza tudja terelni Karácsony Gergelyt a zöld értékek felé. 

Rovatok