Index Vakbarát Hírportál

Másfél év szabadságvesztést kapott a Salgótarján belvárosában garázdálkodó férfi

2022. december 5., hétfő 11:35

A Salgótarjáni Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki a megyeszékhely Salgótarján belvárosában többször is garázdaságot követett el.

A férfi 2022. március első napjaiban egy áruházlánc több salgótarjáni boltjából lopott. A kedvence a whisky és a bonbonok voltak, amiket a ruházatába rejtett, majd fizetés nélkül távozott, összesen több mint 40 000 forint kárt okozva – írja a Nógrád Megyei Főügyészség közleménye.

Március 7-én egy másik üzletben is szerencsét próbált, ahonnan mintegy 25 000 Ft értékben akart lopni, de a bolt biztonsági őre tetten érte és feltartóztatta, így nem járt sikerrel.

A férfi 2022. május 18-án reggel a város főterén lévő buszmegállóban belekötött egy nőbe, az arcához tette az öklét, és azzal fenyegette meg, hogy eltöri az állát, az emiatt őt számonkérő férfit pedig bántalmazta is: két alkalommal felé rúgott, a második rúgása a férfi bal combját el is találta.

2022. május 29-én a férfi meglátta az anyját egy férfival, akit váratlanul, hátulról a bal fülén megütött. Az anyja közéjük állt, a fiú eközben azt kiabálta a férfinak, hogy „Kutya vagy!”, „Megöllek!” – olvasható a közleményben.

Június 3-án késő este a vádlott egy nőt támadott meg a belvárosban: hátulról a bal kezét megfogta, összefogta a két kezét, a haját három alkalommal megrángatta, amitől a feje hátrarándult, 8 napon belüli sérülést okozó módon. A nő a fájdalomtól felsikoltott, mire a férfi elengedte őt és távozott a helyszínről.

Június 14-én este a férfi az autóbusz-pályaudvaron egy várakozót minden előzmény nélkül két kézzel tenyérrel mellkason ütött, aki el is esett. A vádlott ezután tovább randalírozott, a városközponti áruház előtti utcaszakaszon a járókelőknek obszcén jeleket mutogatott, azt ordítozva, hogy „Mindenkit felvisz magához és meg fog b*szni”.

Ezután átszaladt a főtérre, ahol egy kutyáját sétáltató járókelőt két kézzel nagy erővel megtaszított, amitől az a járdára esett, megütve a csípőjét és a könyökét.

A közlemény szerint az ámokfutó még ekkor sem nyugodott meg, visszament a buszpályaudvarra, ahol szintén minden előzmény nélkül ököllel, nagy erővel az arcán megütött egy nőt, aki nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

A cselekményei miatt ekkor letartóztatásba kerülő férfi ellen a Salgótarjáni Járási Ügyészség most nyújtotta be vádiratát a két lopás, négy garázdaság és a két könnyű testi sértés miatt.

Az ügyészség halmazati büntetésként fogházban végrehajtandó szabadságvesztésre és a terhelt közügyektől való eltiltására tett indítványt azzal, hogy teljes körű beismerő vallomás esetén az előkészítő ülésen 1 év 6 hó fogházbüntetést, illetve 2 év közügyektől eltiltást tart tudomásul vehetőnek.

Rovatok