Index Vakbarát Hírportál

Elítélték a férfit, aki fegyverrel fenyegetőzött egy keszthelyi étteremben

2022. december 7., szerda 18:43

Másfél év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a Keszthelyi Járásbíróság azt a férfit, aki tavaly szeptemberben gumilövedékes puskával fenyegette meg egy étterem vendégeit és dolgozóit − tájékoztatta a Zalaegerszegi Törvényszék szóvivője szerdán az MTI-t.

A vádlott múlt év szeptember 4-én 20 óra után ment be egy keszthelyi étterembe lőfegyvernek nem minősülő, 17 milliméter kaliberű gumilövedékes, dupla csövű puskájával. A férfi betárazott fegyverrel a kezében azt kiabálta a vendégeknek: „Ki kér golyót a fejébe?”,

A pincér többször is távozásra szólította fel a 33 éves férfit, aki a teraszon ülő egyik vendég homlokához szorította a puskát. A vendég és asztaltársasága megrémült, a másik asztaltól pedig egy szülő a gyermekével együtt igyekezett elmenekülni.    

A vádlottat a vendéglátóhely megérkező tulajdonosa csendesíteni próbálta, de a férfi két kézzel meglökte őt, majd a fegyvert ráfogva tőle is megkérdezte: „Kér-e golyót a fejébe?”. A tulajdonos távozásra szólította fel a férfit, aki fegyverét a hátizsákjába téve elhagyta a vendéglátóhelyet.

A szerdai előkészítő ülésen a vádlott elismerte a történteket, beismerte bűnösségét, és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. A Keszthelyi Járásbíróság így jogerősen bűnösnek mondta ki garázdaság bűntettében, amiért másfél év, végrehajtásában két évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte, továbbá erre az időre elrendelte pártfogó felügyeletét is.

Rovatok