Index Vakbarát Hírportál

Boszorkányt fogtak Orfűn: pontban éjfélkor érkezett, félelmetes, ijesztő volt az egész

2022. december 8., csütörtök 08:08

Többször kifogták már a „boszorkányt” Orfűn. A hal most veszített a tömegéből két évvel ezelőtti állapotához képest. Minden bizonnyal beteg, gond van a gerincével, és lehet, hogy a petefészkével is.

Elmondása szerint félelmetes kalandban volt része Stehr Rolandnak, aki az orfűi Pécsi-tavon december 3-án, éjfélkor nagyon furcsa kinézetű pontyot csalt horogra. A hal a behúzott szereléken felkínált 24 milliméteres, halas ízesítésű bojlira csábult el, és tízperces parti fárasztást követően került szákba.

„Nagyon gyengén ettek a halak, de ez egy elég erős húzós kapással jelentkezett. Nem kellett bemenni érte, mert nem volt előttük akadó” – mesélte a Pecaverzumnak Stehr Roland, aki egyből felismerte a jellegzetes formájú pontyot, ugyanis korábban már egyszer kifogta.

„2020. június 6-án 12,80 volt a tömege, most visszaesett körülbelül két kilót ahhoz képest. Biztos, hogy beteg a gerince, talán telepítéskor sérülhetett meg, vagy kiskorában megharapta egy harcsa” – vélekedett a horgász.

Pontban éjfélkor érkezett, félelmetes, ijesztő volt az egész. Alig meri megfogni az ember az ilyen halat, nem tudod, hogy mit okozol neki, ha felemeled törött gerinccel

– mondta, hozzátéve, hogy nagyon kíméletesen bántak vele, sebeit lefertőtlenítették visszaengedés előtt.

„A gerincproblémát én is valószínűsítem, de feltételezek még valami mást is. Nem zárható ki a petefészek gyulladása sem. A fejlődési rendellenesség ivadékkorban alakulhatott ki” – vélekedett Harka Ákos.

Rovatok