Index Vakbarát Hírportál

Vádat emeltek egy tiszadadai nő ellen, aki megfojtotta férje szeretőjét

2022. december 8., csütörtök 13:04

Védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettével vádolja a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség azt az 52 éves nőt, aki júniusban megfojtotta férje szeretőjét Tiszadadán.

A főügyészség az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében azt írta, a vádirat szerint a férj szerelmi viszonyt folytatott egy másik nővel, ez féltékenységet váltott ki a feleségből, aki ezt többször is szóvá tette.

Az asszony 2022. június 18-án délután megjelent a sértett lakásán, ahol a férjét és a szeretőjét az ágyban találta. Kiabálni kezdett velük, riválisát többször megütötte, a haját cibálta, és a földre rántotta őt.

A férfi megpróbálta a két nőt szétválasztani, azonban a felesége egy hamutállal fejbe vágta, mire a férj kimenekült a lakásból.

A feleség ezután olyan erővel fojtogatta a földön fekvő másik nőt, hogy az a helyszínen meghalt. A főügyészség megjegyezte, az áldozat az ittassága miatt képtelen volt az érdemi védekezésre.

A letartóztatásban lévő vádlottra a vádhatóság 19 év fegyházbüntetés kiszabását indítványozta – olvasható a közleményben. Az MTI információi szerint az eset Tiszadadán történt. Az ügyben a Nyíregyházi Törvényszék dönt.

Rovatok