Index Vakbarát Hírportál

Videón az M1-es autópályán zajlott autós üldözés

2022. december 8., csütörtök 06:42

Szerda délelőtt a rendőrök árnyékként követtek egy fekete színű terepjárót az M1-es jelzésű autópályán. A bolgár honosságú jármű sofőrje nem állt meg a rendőri jelzésre, ezért szegődött a nyomába több rendőrautó.

A Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kamerái a 48-as kilométernél látták meg először, ahogyan a mozgásban lévő terepjárót a rendőrautók közrefogják. A társaság tájékoztatása szerint a terepjárót 41 kilométeren keresztül üldözték a hatóság emberei, a sofőrt végül a 89-es kilométerszelvényben, Ács külterületén vonták intézkedés alá az egyenruhások.

Az üldözés meglehetősen lassúnak tűnhet, de hozzá kell tenni, hogy az autóban a sofőrrel együtt összesen 14-en ültek, a váratlan túlsúly miatt eléggé lomhává vált a terepjáró.

A rendőrség jelentése szerint a járműben 13, indiai és török állampolgárságú személy utazott, akik nem tudták igazolni az országban való jogszerű tartózkodásukat, ezért őket előállították a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságra.

A 61 éves bolgár állampolgárságú járművezetővel szemben pedig embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indítottak eljárást a nyomozók, olvasható a police.hu oldalon megjelent közleményben.

Rovatok