Index Vakbarát Hírportál

A győri egyetem kuratóriumának elnöke lett Palkovics László

2022. december 9., péntek 13:28

A pécsi Széchenyi István Egyetem mellett egy vagyonkezelő és egy inkubációs holding jön létre az egyes vagyonelemekkel és az innovációs projektekkel kapcsolatos tudáshasznosítási, kutatás-fejlesztési, valamint ipari együttműködési feladatok ellátására.

Az új működési szerkezetre tekintettel a Széchenyi István Alapítvány kuratóriuma és felügyelőbizottsága december 5-i ülésén Knáb Erzsébet eddigi elnök javaslatára Palkovics László akadémikust, a Széchenyi István Egyetem Széchenyi-díjas kutatóprofesszorát egyhangúlag a kuratórium tagjának, egyúttal elnökének választotta meg, aki ellátja a vagyonkezelő holding vezetői feladatait is − írta közleményében az egyetem. 

Knáb Erzsébet alapító elnökként, az alapítvány egyetemi stratégiai ügyekért felelős kuratóriumi tagjaként folytatja munkáját. Mellette az újonnan létrehozott inkubációs holding vezetőjeként az alapítvány, a gazdasági szereplők és az egyetem innovációs tevékenységének fejlesztésével, valamint nemzetközi képviseletével fog foglalkozni.

Az egyetem kuratóriumának egyébként Szijjártó Péter is tagja. 

A Széchenyi István Egyetem rektora, Baranyi Péter Zoltán is távozik. Az egyetem lemondását azzal indokolta, hogy ezután „kiemelt kutatásokat végez az új struktúra nyújtotta lehetőségek kihasználásával. E feladat fontossága miatt rektori tevékenységét nem tudja folytatni”.

Rovatok