Index Vakbarát Hírportál

Nem gondozta önellátásra képtelen anyósát egy nő

2022. december 12., hétfő 13:19

Emberölés miatt emelt vádat a Baranya Megyei Főügyészség két nő ellen, amiért ők mulasztásukkal siettették egy általuk gondozott idős, rossz egészségi állapotban lévő asszony, egyikük anyósának halálát.

A vádhatóság szerint a 86 éves idős nő fiával és annak feleségével lakott együtt 2021 szeptemberétől. Mivel teljes körű önellátásra képtelen volt, gondozó járt hozzá, és menye segítette.

A két nő között rövid idő alatt bizalmas viszony alakult ki, és a beteg asszony menye többször jelezte a gondozónak: élete sokkal könnyebb lenne, ha anyósa nem élne.

A következő hetekben az idős asszony állapota folyamatosan romlani kezdett, ennek ellenére a két nő nem intézkedett érdekében, orvost, mentőt nem hívtak hozzá, mindezek következtében pedig az idős asszony meghalt.

Az MTI szerint az ápoló rögzítette a másik nővel folyó beszélgetéseit, majd a sértett halála után a felvételekkel megzsarolta az áldozat menyét.

A zsarolás miatt külön büntetőeljárás van folyamatban az ápolónő ellen a Komlói Járásbíróságon – olvasható a kommünikében.

Rovatok