Index Vakbarát Hírportál

Fontos határidőre figyelmeztet a Magyar Posta

2022. december 15., csütörtök 14:52

A Magyar Posta arra kéri az ügyfeleit, hogy csomagjaikat legkésőbb december 20-ig adják postára, hogy biztonsággal megérkezzenek a címzetthez karácsonyig.

A Magyar Posta az MTI-nek küldött csütörtöki közleményben kiemelte: az elmúlt hetekben jelentősen nőtt az online rendelt küldemények száma, a társaság arra számít, hogy karácsonyig tovább nő majd a csomagforgalom a logisztikai depókban.

Az automatizált csomagfeldolgozás jelentősen segíti a karácsonyi csúcsszezont. Az idén hat vidéki csomaglogisztikai üzemben – Miskolc, Tatabánya, Nyíregyháza, Székesfehérvár, Kecskemét és Szolnok – bővült a Magyar Posta eszközparkja automatizált csomagfeldolgozó rendszerekkel, amely így már összesen kilenc depóban elérhető, és 2023-ban további nyolc vidéki városban lesz automatizált rendszer.

A közleményben ismertetik, hogy a Magyar Posta az MPL+ csomaglogisztika modernizációs és infrastruktúra-fejlesztési program részeként 2019 és 2023 között több mint ötvenmilliárd forintból újítja meg a postai logisztikai infrastruktúrát, automatizálja a működést informatikai megoldások beépítésével.

A Magyar Posta korábbi közleményében arra hívta fel a figyelmet, hogy december 25-én és 26-án, valamint 2023. január 1-jén a posták zárva lesznek, az ünnepek alatt viszont a többi napon normál munkarend szerint lesznek nyitva.

Rovatok