Index Vakbarát Hírportál

Lakástűzben meghalt egy idős ember Ongán

2022. december 15., csütörtök 11:45

Tűz áldozata lett egy idős ember Ongán a katasztrófavédelem csütörtök délelőtti jelentése szerint. A kanapé gyulladt ki a családi házban, ahonnan a kihozott lakót már nem sikerült megmenteni.

Csütörtök délelőtt érkezett a hívás a katasztrófavédelem ügyeletére, hogy füst árad egy családi házból a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Ongán – közölte szerkesztőségünkkel az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.

Három járművel tizenegy tűzoltó vonult a Széchenyi utcai ingatlanhoz. Az egyik szobában lévő kanapé égett, a lángokat a tüzet bejelentő ember oltotta el. A ház lakóját a tűzoltók előtt kiérkező rendőrök hozták ki, azonban az életét már nem sikerült megmenteni.

A tűzoltók eloltották a kanapé még izzó részeit, átvizsgálták az épületet és átszellőztették a füsttel teli házat. Nem zárható ki, hogy elektromos hiba vezetett tűzhöz, a keletkezési körülmények feltárása érdekében tűzvizsgálat indul.

Decemberben kétnaponta követel áldozatot a tűz, holott a tragédiák egy füstérzékelővel megelőzhetőek lennének. Leggyakrabban egyedül élő idős emberek szenvednek halálos füstmérgezést. A hasonló esetek megelőzése érdekében egyedül élő szeretteinket lepjük meg egy füstérzékelővel, így időben tudomást szereznek a tűzről, és ki tudnak menekülni az épületből.

Rovatok