Index Vakbarát Hírportál

Csúnya pulcsit húzott Emká, a közutasok örökbe fogadott kiskutyája

2022. december 16., péntek 09:59

A Magyar Közút arról számolt be közösségi oldalán, hogy a mentett kutyusuk, Emká is csúnya pulcsit vett föl, így ő is támogatja, hogy a daganatos gyermekek méltó körülmények között gyógyulhassanak.

Mint arról beszámoltunk, december 16-án a Csúnya karácsonyi pulcsiban a Gyermekgyógyítókért kampány keretén belül csicsás, ízléstelen, túlméretezett, kötött, világítós, zenélős, flitteres, direkt elrontott mintájú karácsonyi pulcsit húznak fel az emberek.

A Gyermekgyógyítók immár ötödik alkalommal rendezik meg a csúnya pulcsis kihívásukat a daganatos gyermekekért, és most nem akárki csatlakozott a kampányhoz.

Idén a Magyar Közút mentett kutyusa, Emká is pulcsit vett föl. A társaság arra buzdít mindenkit, hogy vegyen példát Emkáról, és csatlakozzon a jótékonysági kampányhoz.

A kampány célja

A Gyermekgyógyítók célja, hogy december 16-án, pénteken legyen 3000 csúnyapulcsis ember, aki csatlakozik az év legmókásabb jótékonysági kampányához, ami nemcsak egy jó móka, hanem közösségépítés, kiszakadás a karácsony előtti hajtásból, ráadásul egy fontos ügy támogatása is egyben.

Cél, hogy a daganatos gyermekek méltó körülmények között gyógyulhassanak, és az őket gyógyító orvosok és ápolók a lehető legkorszerűbb műszerekkel gyógyíthassák a csöppségeket. Ehhez csak el kell küldeni a 49-es kódot a 13600-as telefonszámra, ezzel 500 Ft-tal támogatva a Gyermekgyógyítók munkáját.

A bátrabbak és bevállalósabbak pedig vegyenek fel csúnya karácsonyi pulcsit, és töltsenek fel magukról fotót a Facebook- és/vagy Instagram-profiljukra, ott pedig használják a #csunyapulcsibansegitek hashtaget, hogy országos mozgalommá nőhesse ki magát az esemény. 

Rovatok