Index Vakbarát Hírportál

Orbán Viktor: Ez az igazi rock and roll!

2022. december 17., szombat 15:56

A kormányfő Bukarestben aláírta azt a megállapodást, amely segíthet Magyarország energiabiztonságának garantálásában.

Szombat délelőtt már beszámoltunk arról, hogy Orbán Viktor Bukarestbe utazik azért, hogy aláírja az Azerbajdzsánból Georgián és Románián keresztül Magyarországra áramot szállító villamosenergia-hálózatról szóló szerződést. A kormányfő hangsúlyozta azt is, hogy

Orbán Viktor délután egy újabb videót posztolt, amelyben már a szerződés aláírásáról számolt be. A szignózás előtt azt mondta: „Azért ülünk most itt együtt, mert egyetértünk abban, hogy a megoldás az új energiaforrások keresése és ezek beszállítása Európába. A kontinens közelében észszerű, elérhető közelségben a Kaszpi-tenger térségében van energiaforrás. Magyarország büszke arra, hogy egy világon egyedülálló beruházás mellett kötelezhetjük el magunkat. Mi most a világ leghosszabb tenger alatti villamosenergia-vezetékének megépítésére készülünk” – mondta, hozzátéve: 

Ez az igazi innováció. Ha harminc évvel fiatalabb lennék, azt mondanám, hogy ez az igazi rock and roll!

A kormányfő egyben megköszönte azeri, grúz és romániai „barátainak”, valamint Ursula von der Leyennek, az Európai Bizottság elnökének, hogy megkezdhették ezt az együttműködést. 

(Borítókép:  A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Klaus Iohannis román államfő kezet fog Bukarestben, a Cotroceni-palotában 2022. december 17-én.   Fotó:  MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda / Fischer Zoltán)

Rovatok