Index Vakbarát Hírportál

Rettenetes baleset a X. kerületben, ittas sofőr okozott bajt

2022. december 18., vasárnap 08:52

Egy autó frontálisan ütközött a szemből jövő autóval Budapest X. kerületében, majd a 3-as villamos vonalára sodorta ki a szemből érkező kocsit.

Szombat délután egy Renault Clio haladt a 10. kerületi Bihari utcán a Ceglédi út felől a Balkán utca irányába. Az egyenes szakaszon hirtelen áttért a szembejövő oldalra, és az éppen odaérkező Toyota Avensis kombival félig frontálisan ütközött, majd visszacsapódott a panelház előtti füves területre, a Toyota pedig a 3-as villamos sínjére sodródott.

A Renault Cliót vezető középkorú férfi ugyan használta a biztonsági övét, de beszorult a roncsba, ezért a fővárosi hivatásos tűzoltók feszítővágó segítségével szabadították ki, majd a Doktorszolgálat kezdte meg az ellátását, végül pedig átadták a kiérkező mentőszolgálat munkatársainak – írja a Budapest Környéke.

A Toyotát egy férfi vezette, idősebb nő utasával mindketten be voltak kötve. A férfi saját erejéből szállt ki a roncsból, nem sérült meg, anyósát azonban a mentők kísérték a mentőautóhoz, majd további vizsgálatok céljából kórházba vitték.

Darus autómentővel szabadították ki a villamossíneken rekedt autót

A karambolt okozó sofőr súlyosan megsérült, de el tudta mondani, hogy a baleset körülményeiről semmiféle emléke nincs, viszont abban biztos, hogy vezetés előtt alkoholt fogyasztott. Ezt a helyszíni szonda is kimutatta, majd a kórházban vért is vettek tőle.

A fővárosi tűzoltók a súlyosan sérült férfi kiszabadításán túl áramtalanították a járműveket, a helyszínelés végeztével pedig darus autómentővel emelték le az Avensist a sínről.

A baleset következtében a Bihari utcát teljes szélességében lezárták, a forgalmat a lakótelepre terelték, a 3-as villamos helyett pedig Kőbánya alsó vasútállomás és az Ecseri út között pótlóbusz közlekedett. Az útzár miatt a pótlóbusz is módosított útvonalon járt.

Rovatok