Index Vakbarát Hírportál

Végleg eldőlni látszik, fehér lesz-e idén a karácsony

2022. december 18., vasárnap 06:59

Melegfront érkezik Magyarország fölé december utolsó heteiben. Az előrejelzések szerint tavaszi időjárás várható az ünnepek idejére, fagypont fölötti csúcshőmérsékletekkel. Szenteste szokatlanul meleg, 5 és 10 fok között lesznek majd a hőmérők mutatói, míg karácsony második napjától zuhanórepülésbe kezd a levegő hőmérséklete.

A meteorológusok harmincnapos előrejelzése szerint december utolsó heteiben melegfront érkezik Magyarország területére. December 23-ra már egész napos fagypont fölötti nappali csúcshőmérsékletet ígérnek. Ennek alapján jövő héten pénteken plusz 2 és 9 fok között várható a levegő hőmérséklete napközben, valamint egyes területeken gyenge eső is előfordulhat.

Szenteste napján szokatlanul meleg, 5 és 10 fok közötti nappali csúcsra számíthatunk,

hidegfronttal, záporral és erős széllel. Karácsony első napjával pedig ismét egyre hűvösebb lesz az idő. Az Időkép adatai alapján december 25-én erős felhőzet mellett plusz 3 és 9 Celsius-fok között alakul a nappali hőmérséklet.

Fokozatosan csökken a hőmérséklet

Egyre alacsonyabb számokat mutatnak a hőmérők december 26-án is. Karácsony második napján ugyanis plusz 2 és 9 fokot mérhetünk majd a közepesen felhős időben. Ám a tavaszias idő az ünnep végeztével ismét télibe fordul, és december 27-től a hónap utolsó napjáig fokozatos hőmérséklet-csökkenés lesz jellemző az országban. Szilveszter napjára pedig plusz 5 – mínusz 1 fokig hűl vissza a levegő.

Az új év első hetében a borult, felhős és csapadékos idő mellett plusz 3 és mínusz 3 fok között állnak majd a mutatók.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras.

(Borítókép: A Vörösmarty téri Vörösmarty Classic Xmas karácsonyi vásár 2022. november 19-én. Fotó: Mohai Balázs / MTI)

Rovatok