Index Vakbarát Hírportál

Két hónapos gyermeke mellett terjesztette a drogot egy budapesti férfi

2022. december 19., hétfő 09:08

Egy ferencvárosi férfi lakásán a többi között 86 gramm fehér port, tablettákat és gázpisztolyt is találtak a rendőrök. A gyanú szerint a kábítószert otthonról árulta, ahol élettársával és két hónapos babájukkal éltek.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Kábítószer Bűnözés Elleni Osztályának nyomozói december 12-én elfogtak egy 52 éves férfit a IX. kerületi lakóhelyén, mivel a gyanú szerint kábítószer-kereskedelemből élt. A drogot állítólag otthonról árulta, ahol élettársával és két hónapos gyermekükkel laktak.

A kutatás során a rendőrök 86 gramm fehér port (a gyorsteszt szerint amfetamint), 21 tablettát (a jelenlegi adatok alapján MDMA-t), 9 gramm kábítószergyanús növényi származékot (marihuánát), digitális mérleget, közel 800 ezer forintot, valamint egy gáz-riasztó fegyvert és hozzá tartozó lőszereket találtak. 

A lefoglalt kábítószerek feketepiaci értékét összesen mintegy 350 ezer forintra becsülték.

Az elkövetőt, N. Sándort kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, majd őrizetbe vételét követően a letartóztatását indítványozták, melyet a bíróság december 14-én rendelt el – olvasható a rendőrség honlapján.

A férfi elfogásáról és a kábítószerek megtalálásáról korhatáros videofelvétel is készült.

Rovatok