Index Vakbarát Hírportál

Kiderült, hogy hányan töltötték ki a nemzeti konzultációt

2022. december 19., hétfő 09:27

Az energiaszankciókról szóló kérdőívet csütörtök éjfélig lehetett kitölteni, a kormány a válaszadók számát újabb sikerként értékeli.

A pénteki összesítések szerint 1,363 millióan töltötték ki a kérdőívet – mondta a Magyar Nemzetnek adott interjúban Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda miniszterhelyettese. A politikus szerint ez az adat azt mutatja, hogy „a nemzeti konzultáció újra bizonyított”.

Mint ismert, csütörtök éjfélig lehetett kitölteni a kérdőívet, a kérdések ezúttal az olajszankciókra, a gázszállításra, a nukleáris fűtőelemekre, valamint a turizmusra vonatkoztak.

Dömötör Csaba arra a kérdésre, hogy a továbbiakban milyen kormányzati lépések várhatók a szankciók ellen, úgy felelt, hogy „bármelyik tanácsülésen, bármelyik kormányfői csúcson felvethetik ezeket, ezért állandóan résen kell lennünk”.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda miniszterhelyettese az átalakítás előtt álló költségvetésről is beszélt. A kormány a véglegesítést eredetileg december elejére ígérte, de a részletek máig nem ismertek. A politikus az interjúban arra utalt, hogy mindez azért lehet, mert a részletekről még nem döntöttek. 

Azt ugyanakkor előrebocsátotta, hogy „rendkívüli időszakban rendkívüli döntésekre van szükség", többek között árstopokra, kamatstopra, és további rezsitámogatásra.

Rovatok