Index Vakbarát Hírportál

Mutatjuk, hogyan alakul át a budapesti tömegközlekedés az ünnepek idején

2022. december 21., szerda 18:08

December 24-én 15 és 16 óra között indulnak az utolsó nappali járatok a fővárosban, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) karácsonykor és szilveszterkor a megváltozó utasforgalmi igényekhez igazodó közlekedési rendet vezet be.

A BKK az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében azt írta, idén is folyamatosan biztosítják a közösségi közlekedési szolgáltatást az év végi ünnepek idején.

A december 24-i menetrendet illetően a közleményben arra is felhívták a figyelmet, hogy a járatok jellemzően 14 és 15 óra között térnek be utoljára az áruházakhoz, utána pedig a nappali üzemzárásig az üzletközpontok érintése nélkül közlekednek. Ezalól kivételt jelent a 64-es és a 22-es autóbusz, ez a két járat ugyanis a nappali üzemzárásig 60 percenként továbbra is megáll.

Szintén érdemes tudni, hogy az M3-as metró december 23. és január 1. között egész nap Újpest-központ és a Göncz Árpád városközpont, illetve Kőbánya-Kispest és a Kálvin tér között jár, a Göncz Árpád városközpont és a Kálvin tér között pótlóbuszok közlekednek.

(Borítókép: Róka László / MTI)

Rovatok