Index Vakbarát Hírportál

A végrehajtók a korrupciós ügy ellenére sem váltották le Schadl Györgyöt

2022. december 21., szerda 19:23

A Magyar Bírósági Végrehajtói Kar honlapján továbbra is elnökként szerepel Schadl György. A végrehajtók december eleji ülésén sem hívták vissza tisztségéből a letartóztatásban lévő vezetőt.

Sajtóinformációk szerint a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar december 2-i ülésén fel sem merült a korrupciós ügy miatt letartóztatásban lévő Schadl György leváltása. A közgyűlést Lukács Tamás alelnök hívta össze, de papíron továbbra is Schadl György az elnök, ahogy az a végrehajtói kar honlapján is szerepel.

A hvg.hu értesülései szerint a tanácskozáson a téma csak érintőlegesen, úgy merült fel, hogy Lukács Tamás alelnök ismertette: a négytagú elnökség képes ellátni az elnöki teendőket, és ez egyelőre így marad a 2023 szeptemberében esedékes, teljes tisztújításig.

A lap úgy tudja, hogy tisztségéből kétharmados többséggel bármikor visszahívható az elnök vagy más tisztségviselő, de ilyen napirendre pontra a közgyűlésen nem érkezett javaslat.

Répássy Róbert: Sajnálattal értesültünk róla

December elején az LMP-s Keresztes László Lóránt „Meddig tartják még pozícióban a korrupt fővégrehajtót?” címmel írásbeli kérdést nyújtott be az ügyben. Választ Répássy Róberttől kapott:

Sajnálattal értesültünk róla, hogy a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar 2022. december 2-án közgyűlést tartott, de az elnök visszahívása vagy tisztújítás nem szerepelt a napirendjén. Javaslom, hogy ezzel kapcsolatos kérdéseivel forduljon az érintettekhez

– fogalmazott az államtitkár.

Korrupciós és vagyon elleni bűncselekmények, valamint pénzmosás miatt nyújtottak be vádiratot Schadl György és 21 társa, köztük Völner Pál ellen a Fővárosi Törvényszéken – írtuk október végi cikkünkben.

Rovatok