Index Vakbarát Hírportál

Tervezze meg előre a karácsonyi bevásárlást, változik az üzletek nyitvatartása

2022. december 22., csütörtök 11:29

Érdemes előre megtervezni a menüt és időben elkezdeni a hozzávalók beszerzését, hogy minden adott legyen a karácsonyi asztal körül, ugyanis az ünnepek alatt megváltozott nyitvatartással várják a vásárlókat a PENNY Market üzletei.

A szenteste és karácsonykor asztalra kerülő menühöz december 24-én, szombaton, egészen 12 óráig vásárolhatnak be a PENNY áruházaiban. A boltok december 25-én, vasárnap és 26-án, hétfőn zárva tartanak – tájékoztatott közleményben a PENNY Market.

Mint írják, a szilveszteri és újévi lakoma hozzávalóit a két ünnepi közötti időszakban, december 27. és december 30. között a szokásos nyitvatartási időben szerezhetik be a vásárlók. Amennyiben valami mégis kimaradna az újévet köszöntő fogások hozzávalói vagy éppen a szilveszteri buli kellékei közül, december 31-én, szombaton egységesen 14 óráig tart nyitva az áruházlánc 228 magyarországi üzlete.

A január 1-jei egységes zárvatartást követően pedig január 2. hétfőtől újra a megszokott rend szerint várja vásárlóit a PENNY.

A PENNY Market Kft. 1996 óta működik Magyarországon. Az áruházlánc jelenleg 228 üzletet, 3 logisztikai központot üzemeltet és közel 5000 munkatársat foglalkoztat. A vállalat küldetése, hogy vásárlói számára országszerte a lehető legfrissebb és legjobb ár-érték arányú termékeiket kínálja, beleértve a kiváló minőségű saját márkás és Magyar Termék védjegyes árucikkeiket is. 

A PENNY kiemelt hangsúlyt fektet a magyar beszállítókkal fenntartott kapcsolataira. Új beruházásaival, terjeszkedésével folyamatosan támogatja a hazai gazdaság fejlődését. Az áruházlánc a kezdetek óta elkötelezett a vállalati társadalmi és környezeti felelősségvállalás iránt, ezért folyamatosan együttműködik olyan civil szervezetekkel, amelyek elsődleges célja a magyar emberek és családok életminőségének javítása – olvasható a közleményben.

Változik az üzletek nyitvatartása

A korábbi évekhez hasonlóan az üzletek idén is a megszokottól eltérő időpontokban várják a vásárlókat. Általánosságban elmondható, hogy az üzletek 24-én rövidített nyitvatartással üzemelnek, míg 25-én és 26-án egész napra bezárnak, és legközelebb csak 27-én, kedden nyitnak ki, és onnantól egészen december 30-áig a megszokott időben várják a vásárlókat.

De szilveszterkor, december 31-én ismét rövidített nyitvatartásra kell számítani, míg január 1-jén a boltok a jogszabályoknak megfelelően zárva lesznek, január másodikától azonban újranyitnak. 

A különböző áruházláncok nyitvatartási ideje az alábbiak szerint módosul:

Lidl

Aldi

Tesco

SPAR

(Borítókép: Kallos Bea / MTI)

Rovatok