Index Vakbarát Hírportál

Hat megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki

2022. december 24., szombat 06:03

Szombatra virradóan többfelé várható eső, zápor, majd napközben inkább már csak délnyugaton, illetve késő délután az északkeleti határ közelében alakulhat ki csapadék. Napközben északnyugat felől egyre többfelé felszakadozik a felhőzet és kisüthet a nap.

Szombat hajnalban több helyen, napközben már csak inkább a déli, délnyugati tájakon, illetve késő délután az északkeleti határ közelében fordulhat elő kisebb eső, zápor. Felszakadozik a felhőzet, többfelé kisüt a nap. A nyugati, északnyugati szelet az ország északi-északkeleti felén élénk, néhol erős lökések kísérhetik. Fagymentesnek ígérkezik a hajnal, míg délután 7-14 fokra van kilátás – írja az Időkép.

Az orvosmeteorológiai előrejelzés szerint szombaton kezdetben gyenge hideg-, majd egyre inkább gyenge melegfronti hatás érvényesül, az átlagosnál több fokkal melegebb idő várható. Emiatt jelentkezhet erősebb fáradékonyság, fokozódhatnak a gyulladásos panaszok, valamint fejfájást, migrént és emésztési problémákat is tapasztalhatunk. Vérnyomás-ingadozás, rosszullét is előfordulhat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat hat megyére adott ki elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést tartós, sűrű köd miatt. Pár száz méteres látótávolságra lehet számítani

Vasárnap többfelé párásan, ködösen indul a nap, ami délnyugaton és északkeleten helyenként tartós lehet. Több napsütés a Dunától keletre valószínű, nyugat felől felhők sodródnak fölénk. Csak kevés helyen fordulhat elő gyenge eső. Hajnalban mínusz 2 és 4, napközben 5 és 11 fok közötti értékeket mérhetünk.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés, stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras.

(Borítókép:  Isza Ferenc / Index)

Rovatok