Index Vakbarát Hírportál

Rengeteg felújítás lesz az autópályákon jövőre

2022. december 27., kedd 13:53

„Nekünk van egy szerződésünk a magyar állammal, az ebben foglaltakat meg kell és meg is fogjuk oldani” – mondta Szimicsku László, a Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációs igazgatója arról, hogy a nehéz gazdasági helyzet hogyan befolyásolja a munkájukat.

A Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációs igazgatója elmondta: mintegy 400 kilométernyi autópálya-szakasz felújítása várható 2023-ban.

Ezek a felújítások elsősorban az M1-est, az M3-ast és az M7-est érintik.

Ezek nemcsak a burkolat felső rétegét érintő munkálatok lesznek, hanem szükség esetén az alsó vagy akár a szerkezeti réteget is megbontják – mondta az igazgató a Spirit FM Aktuál című reggeli műsorában.

Szimicsku László a beszélgetésben kitért arra is, hogy ezek a felújítások nem csak a karbantartások miatt lényegesek, hiszen már eleve úgy hozzák őket szintre, hogy a későbbi, tervezett bővítések idején ezekhez a szakaszokhoz már ne kelljen hozzányúlni. Az autópályák rendbetételén túl 200 híd dilatációját teszik helyre, valamint megcsúszott rézsűket és vízelvezető hálózatokat vizsgálnak, újítanak meg – összegezte a Totalcar.

Rovatok