Index Vakbarát Hírportál

Egerben felaprították a maradék karácsonyi hangulatot

2022. december 29., csütörtök 12:16

Hogy megelőzzék a szilveszteri esetleges gondokat, az egri városgondozás eltávolította a fát a főtérről, vele együtt pedig távoztak a díszek, a szán és a betlehem is.

A Heves Megyei Hírportál beszámolója szerint szerda délelőttre lekerültek a díszek Eger város karácsonyfájáról, amelyet a városvezetés ott helyben fel is aprított a főtérnél. A korábbi, olvasói értesülések szerint erre azért volt szükség, mivel a keddi viharos szél kimozdította a fenyőt a helyéről, a városgondozás ugyanakkor mindezt tagadta. Elmondásuk szerint már a vihar előtt kellően megerősítették a fát, hogy kibírja a viszontagságokat.

A valódi ok az eltávolítás mögött a szilveszteri programokat szervező Agria Film Kft., amely a zavartalan lebonyolítás érdekében berendelte a fa bontását a városgondozástól. Ennek köszönhetően rövid idő leforgása alatt a teljes karácsonyi díszítést eltávolították a térről.

A Heves Megyei Hírportál megírta, hogy miután a fa díszeit eltávolították, majd a fenyőt felaprították, az olvasók felhívták a figyelmet arra, hogy a többi karácsonyi díszt (az angyalszárnyat, a rénszarvasszánt és a betlehemet) is eltávolították a térről.

Rovatok