Index Vakbarát Hírportál

Bezár Tatabánya legendás hamburgerezője

2022. december 29., csütörtök 09:23 | aznap frissítve

Az üzlet két tulajdonosa belefáradt a munkába, egyelőre azonban nem találtak senkit, aki helyettesítse őket, ezért Tatabánya legendás hamburgerezője december 31-én nyit ki utoljára.

Az üzlet tulajdonosai, Csongrádi Endre és a felesége 1989-ben nyitotta meg Dixie nevű hamburgerezőjét: ekkor még a város összes fiatal hozzájuk járt enni, mert a városban nem volt McDonald's. 

A pár a kemma.hu-nak úgy nyilatkozott, hogy nem volt könnyű meghozni ezt a döntést, de már mindketten belefáradtak a munkába. „Első a család, aztán jön az egészség, és csak ezt követi a hamburger” – fogalmazott Csongrádi Endre.

A döntés meghozatalához az is hozzájárult, hogy az energiaválság miatt 1 millió 400 ezer forint lett a villanyszámlájuk. A házaspár felidézte az első nap bevételét is: 1989-ben 2000 forint volt az aznapi bevételük úgy, hogy 34 forintba került egy hamburger. 

Egy nap alatt 360 kilogramm, azaz 12 zsák krumplit pucoltak meg, és mivel akkor még nem volt pucoló, mindezt kézzel kellett csinálniuk. „Karácsony előtt például 56 liter forró csokoládét adtunk el. A végére azért egy kicsit elfáradtunk, és most is ez a helyzet” – mesélte Csongrádi Endre.

A házaspár reménykedik abban, hogy idővel sikerül majd megtalálni azt a személyt, aki továbbviszi az üzletet, ellenkező esetben el kell adniuk a helyiséget.

Rovatok