Index Vakbarát Hírportál

Navracsics Tibor: Végig optimista voltam

2022. december 29., csütörtök 10:40

Navracsics Tibor szerint az Európai Bizottság nem találhatott olyan pontot a politikai ízlésbeli kérdéseken kívül, amit kifogásolhatott volna.

A magyar kormány és az Európai Bizottság között maradtak vitás pontok, és véleménykülönbségek lesznek a jövőben is, azonban ezeket mindig meg tudták és meg is tudják vitatni – nyilatkozta Navracsics Tibor a Magyar Nemzetnek

Végig optimista és elszánt voltam, mindenképpen el akartam kerülni, hogy Magyarország forrást veszítsen

– mondta Navracsics Tibor a több mint féléves, az uniós pénzek visszaszerzését célul kitűző tárgyalássorozatról.

A lap felidézte: Navracsics Tibor múlt héten a közösségimédia-felületén videóüzenetben közölte, hogy az év végéig a magyar kormány minden olyan megállapodást aláírt az Európai Bizottsággal, amely biztosítja az európai uniós forrásokhoz való hozzáférést. Mindez lehetővé teszi, hogy körülbelül 130 milliárd forintnyi előleg megérkezzen.

A következő hetek tárgyalási menetéről szólva azt mondta: az operatív és a partnerségi megállapodásról folynak az egyeztetések Elisa Ferreira kohézióért és reformokért felelős uniós biztossal.

A tárgyalási folyamat alatt történt támadásokról Navracsics Tibor elmondta: az Európai Bizottság nem találhatott olyan pontot a politikai ízlésbeli kérdéseken kívül, amelyet kifogásolhatott volna.

(Borítókép: Navracsics Tibor 2022. december 13-án. Fotó: Karip Tímea / Index)

Rovatok