Index Vakbarát Hírportál

Lelőtte feleségét, majd magával is végzett a 81 éves ősi férfi

2022. december 30., péntek 08:38

Egy 81 éves férfi lelőtte 78 éves feleségét csütörtök délután, majd magával is végzett Ősiben, a házuk udvarán lévő garázsban.

Bartók Judit megyei rendőrségi szóvivő a Veol szerint azt mondta, a férfi értesítette a fiát, miután megölte a feleségét.

Délután 14 óra 21 perckor hívta fel hozzátartozóját, elmondta, hogy lelőtte a feleségét a garázsban, és magával is végezni fog. A pár holttestét a rendőrjárőrök találták meg.

A szóvivő azt is közölte, hogy valószínűleg engedély nélkül tartotta magánál a férfi a fegyvert. Az ügyben emberölés bűntett gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányságnál.

Kotzó László, Ősi polgármestere azt mondta, mélyen megdöbbentette a tragédia, felfoghatatlannak tartja, ami az idős párral történt. Tudomása szerint az asszony beteges volt, ápolásra szorult.

A helyiek nagyon sajnálják a házaspárt, mert szerintük kedves, barátságos emberek voltak. Tudomásuk szerint az asszony korábban sztrókot kapott, emiatt volt mozgáskorlátozott, egy egészségügyi intézményben élt, az ünnepekre érkezett haza. Közölték, borzalmas a családi tragédia, ami a békés, csendes kis faluban történt.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123-as telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.

Rovatok