Index Vakbarát Hírportál

Az eltűnéséről szóló posztok alatt kommentel az októberben eltűnt 15 éves fiú

2022. december 30., péntek 14:50

A 15 éves fiút azóta keresi a rendőrség, hogy októberben eltűnt egy pápai lakásotthonból, Máté azonban az eltűnéséről szóló Facebook-posztok alatti kommentekben közölte, hogy megvan.

A 15 éves Máté október 27-én tűnt el egy pápai lakásotthonból, a rendőrség pedig azóta eltűnt személyként tartja számon. A jelek szerint azonban a fiú látta az eltűnéséről szóló Facebook-posztokat, és úgy döntött, hogy az egyik alá ő maga is kommentel. 

„Halo, halo, jelen vagyok” – írta a poszthoz, amely arról szól, hogy mióta eltűnt, nem ad életjelet magáról. A posztot hatszáz ember osztotta meg, Máté kommentje pedig azóta is megtalálható az oldalon – írja a boon.hu.

A hozzászólók közül többen is azt állítják, hogy a fiú a buszpályaudvar körül szokott felbukkanni. Az egyik pápai Facebook-csoportban megszólalt egy férfi is, aki személyesen ismeri a fiút. 

„Nehéz sorsú család, lelépett” – írta, hozzátéve, hogy Máté értelmes gyerek, szerinte szakmát kellene tanulnia.

Az üggyel kapcsolatban kerestük az Országos Rendőr-főkapitányságot is, akik kérdésünkre elmondták, hogy a Pápai Rendőrkapitányság munkatársai december 23-án megtalálták a fiút, visszaszállították a lakásotthonba, és átadták a nevelőjének. 

Ezt követően azonban a 15 éves Máté újból engedély nélkül távozott az intézményből: a nevelője bejelentését követően ismét megindult az eljárás, és azóta is keresi a rendőrség – tájékoztatott a rendőrség. 

A rendőrség arra kéri a lakosságot, hogy amennyiben bármilyen információval rendelkeznek a fiú hollétéről, osszák meg a hatóságokkal. 

Rovatok