Index Vakbarát Hírportál

Meredeken indul az év, négy megyére adtak ki figyelmeztetést

2023. január 1., vasárnap 08:13

2023 első napján sok helyen fátyolfelhős-napos időre lehet számítani, és akár a 17 fokot is elérheti a hőmérséklet. Északon viszont tartós, sűrű köd is kialakulhat, az Országos Meteorológiai Szolgálat négy megyére adott ki figyelmeztetést.

Az új év első napján főként északon, északkeleten és a Fertő tó környékén maradhat tartósan párás, ködös az idő, néhol szitálás is kialakulhat. Máshol fátyolfelhős-napos időre készülhetünk. A Dunántúlon sokfelé élénk, erős lehet a délnyugati szél – írja az Időkép.

Kora reggel 1 és 10, napközben a borongós, nyirkos tájakon 5 és 10, máshol 11 és 17 fok között alakul a hőmérséklet. A legmelegebb délnyugaton lesz.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap négy megyére adott ki egyes fokú, citromsárga figyelmeztetést tartós, sűrű köd miatt. A látótávolság csupán pár száz méteres lehet Borsod-Abaúj-Zemplén, Győr-Moson-Sopron, Heves és Nógrád megyében.

Vasárnap estétől az Északi-középhegység térségében, valamint északnyugaton ismét kiterjedtebb területen számíthatunk tartós, sűrű köd kialakulására.

A következő napokban havazás sehol sem várható. Tovább enyhül az idő, többfelé kora tavaszias időre számíthatunk.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras.

(Borítókép:  Komka Péter / MTI)

Rovatok