Index Vakbarát Hírportál

Békés, biztonságos és stabil Magyarországot lát a kormányszóvivő

2023. január 1., vasárnap 11:57

2022 mindenki számára nehéz év volt, Magyarországon ellen ellenére béke és biztonság van, biztosított az energiaellátás és a rezsicsökkentett ár – mondta a Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő.

Magyarországon béke, biztonság és stabilitás van – hangsúlyozta újévi videoüzenetében Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő, aki reményét fejezte ki, hogy 2023 békét hoz majd a világban.

A kormány közösségi oldalán vasárnap közzétett videóban Szentkirályi Alexandra azt mondta:

a 2022-es év mindenkinek nehéz volt, a szomszédban ráadásul még mindig fegyverek ropognak, miközben az európai gazdaságot olyan szankciókkal bombázzák, amelyek veszélyeztetik mindazt, amit az elmúlt években elért Magyarország.

Kiemelte: a kormányzati intézkedéseknek köszönhetően Magyarországon biztosított az energiaellátás és a rezsicsökkentett ár is, amely a gáz és az áram esetében is a legalacsonyabb Európában a lakosságnak. A foglalkoztatás rekordmagas, vagyis a nehéz helyzet ellenére is sikerült eddig megőrizni a munkahelyeket – jegyezte meg.

A gyermekes családok, a nyugdíjasok és a magyar vállalkozások pedig biztosak lehetnek abban, hogy a kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy megvédje őket, minden erejét és erőforrását ezekre a célokra fordítja – jelentette ki.

(Borítókép: Szollár Zsófi / Index)

Rovatok