Index Vakbarát Hírportál

Meghosszabbítja decemberi bérleteinek érvényességét a MÁV és a Volánbusz

2023. január 1., vasárnap 14:53

Meghosszabbodik a decemberi helyközi és helyi bérletek érvényességi ideje, így a decemberi havi és második félhavi helyközi bérletek január 9-ig érvényesek a MÁV–Volán-csoport helyközi vonat- és buszjáratain – írja honlapján a MÁV-csoport.

Az Építési és Közlekedési Minisztérium döntése alapján a 2022. december havi és második félhavi dolgozói és tanulói helyközi bérletekkel 2023. január 9., 23 óra 59 percig lehet utazni a MÁV-START és a Volánbusz helyközi járatain.

Emellett Balmazújváros és Bátonyterenye kivételével, ahol a Volánbusz helyi közszolgáltatási szerződés alapján közlekedteti buszait, szintén eddig a dátumig használhatják a bérleteket az utazók.

A helyközi járatok mellett a szegedi helyi járatokon szintén elfogadják a 2022. december havi (tanuló, nyugdíjas, dolgozó, kisgyermekes), a 2022. negyedik negyedéves, a 2022. második féléves és a 2022. éves bérleteket is, szintén január 9. nap végéig.

Balmazújvárosban a december havi teljes árú és tanulói bérleteket egyaránt január 9-ig lehet használni, míg a négyhavi (szeptember–december közötti) tanulóbérleteket január 20-án éjfélig fogadják el a helyi Volánbusz-járatokon.

Bátonyterenyén január 15. nap végéig utazhatunk a december havi és szeptembertől decemberig szóló négyhavi, teljes árú és tanulóbérletekkel – tájékoztatott a vállalat. 

A közlemény szerint a hosszabbítás célja, hogy megkönnyítsék az utasok sorban állás nélküli bérletvásárlását az új év elején. A tapasztalatok szerint a téli szünet utáni iskolakezdésnél ugyanis hosszabbra nyúlhat a várakozás a jegypénztáraknál és a jegykiadó automatáknál, az intézkedés abban is segít, hogy több idő legyen beszerezni az iskola- és munkakezdésre az új bérleteket.

(Borítókép: A MÁV-START jegyértékesítő automatájánál váltja meg menetjegyét egy utas a tatabányai vasútállomáson 2018. november 18-án. Fotó: Bodnár Boglárka / MTI)

Rovatok