Index Vakbarát Hírportál

Hosszú Katinka gyászol

2023. január 2., hétfő 18:24

Életének 91. évében meghalt Bakos László, a háromszoros olimpiai, kilencszeres világ- és tizenötszörös Európa-bajnok Hosszú Katinka nagyapja. Az úszónő Facebook-oldalán számolt be a hírről.

Bakos László volt az, aki elindította Hosszú Katinka pályafutását, hiszen nagyapja tanította meg úszni még Baján az azóta háromszoros olimpiai bajnok úszónőt. „90 év. Életévekben számolva nem kevés. És mégis, ha a Nagypapámról van szó – a pótolhatatlanságot jelenti” – írja közösségi oldalán Hosszú, aki posztjában igyekezett visszaemlékezni első közös élményeikre:

Nem tudom, mikor tett először a medencébe, régen, valamikor az emlékeim előtt. A naponta ismétlődő események megmaradtak: a biciklizés az uszodába, a megunhatatlan edzések, a vacsora alatti beszélgetések, és igen, alig vártam, hogy másnap legyen, és kezdődjön minden újra.

Amint írja, „akkor és most is úgy tűnt, mindez egy véget nem érő kirándulás: kudarcok, próbatételek, sikerek. Észre sem vettem a kemény munkát, mert a derűt a következetességgel, a kitartást a játékkal kötötte össze”.

Az úszónő köszönetet mondott azért, hogy a hajnali edzések nem csak szenvedésből álltak, hogy a leúszott hosszok játéknak tűntek, illetve hálát adott az összes nyakába akasztott éremért is:

mindezt nagyapjának köszönheti.

„Nagyon szeretlek, Papa, köszönök mindent, mindig velem leszel!” – zárta megemlékezését Hosszú Katinka.

Rovatok