Index Vakbarát Hírportál

A Gellért-hegy oldalában száguldozott egy autó, mindent letarolt, ami az útjában állt

2023. január 4., szerda 18:13

Irányíthatatlanná vált a jármű a 11. kerületi Ménesi úton, amely aztán parkoló autóknak hajtott. Az autóvezető férje súlyos sérülést szenvedett, a mentők újraélesztették.

Egy idős házaspár női tagja vezette az autót, amelyből az ütközéseket követően a sofőr férjét a tűzoltók vágták ki a szétroncsolódott járműből, majd a helyszínen újraélesztették.

Az irányíthatatlanná vált Toyota Yaris ripityára tört, miután végigszáguldott a 11. kerületi Ménesi úton, a Késmárki utca felől a Szüret utca felé haladva, kedden késő este.

Vezetés közben a sofőr elvesztette uralmát járműve felett, ezt követően először a bal oldalon parkoló Škoda kombi visszapillantó tükrét törte le, majd áttért a jobb oldalra, ahol meghúzta egy ugyancsak parkoló Volvo visszapillantó tükrét, ezután fékezés nélkül átrepült a Szüret utca előtt található fekvőrendőrön.

Tovább gyorsult, keresztülszáguldott a Szüret utcán, és szemből behajtott a Ménesi út Behajtani tilos táblával jelzett szakaszára (amely egyébként a másik irányból 30-as övezet) – írta a Kékvillogó.

A sofőr elmondta, hogy valamiért képtelen volt lelassítani a Yarist, amely a meredek hegyoldalon egyre csak gyorsult.

Rovatok