Index Vakbarát Hírportál

Korda György elárulta, mi a titkuk Balázs Klárival

2023. január 4., szerda 08:16

Korda György 84 éves lett, és ugyan büszke színpadi szerepléseire, nagyon fáj neki, hogy nem kapott még művészeti elismerést. Szerinte a Kossuth-díj lenne pályája megkoronázása.

Korda György január 4-én töltötte be a 84. életévét, és hallatlanul büszke arra, hogy ennyi idősen még mindig aktívan szerepel, és színpadra lép. Úgy véli, csodálatos dolgok történtek vele, de mégis maradt egy kis hiányérzete – nyilatkozta a Borsnak.

Az énekes a lapnak elmondta: rosszulesik neki, hogy a 65 éves pályafutása alatt egyszer sem volt ő az év énekese, és úgy érzi, ez művészileg degradáló rá nézve. A miértekre keresi a választ, de nem találja.

Fáj, hogy semmiféle művészi díjat nem kaptam, és lehet, hogy már lekéstem róla

– mondta.

Korda György azt is megjegyezte, hogy boldogan elfogadná a Kossuth-díjat is, és szerinte ez lenne a pályája megkoronázása. Az jólesett neki, hogy Vujity Tvrtko tavaly nyilvános levet írt, hogy terjesszék fel őt a díjra. Hozzátette: van, amit nem lehet pénzért, semmiért sem megkapni: az emberek szeretetét.

Azt is elmondta, hogy Balázs Klárinak nagyon sok mindent köszönhet, és kivételes szerencse, hogy ugyanolyan képességű partnerrel áldotta meg őt az Isten, úgy a színpadon, mint a privát életükben. A titkuk az, hogy mindent közösen döntenek el – tette hozzá.

(Borítókép: Korda György 2022. december 5-én. Fotó: Németh Kata / Index)

Rovatok