Index Vakbarát Hírportál

Zöldfordulatot sürget az LMP

2023. január 4., szerda 12:31

Zöldfordulatot sürget az LMP, amely emellett azt várja a kormánytól, hogy vizsgálja felül a társadalom- és gazdaságpolitikáját a fenntarthatóság szempontjából – mondta Schmuck Erzsébet, az ellenzéki párt társelnöke egy szerdai sajtótájékoztatón.

Az igazságtalanság 2022-ben sem csökkent, a kormány magára hagyta a nehéz körülmények között élőket – jelentette ki a politikus, aki a gazdaságpolitikát bírálva kijelentette: a kabinet továbbra is a multikra és az autógyártásra épít, a kis- és közepes vállalkozásokat legfeljebb szóban támogatja.

„Holott amikor kulcskérdés az energia, a gazdaság nem terelhető az energiaintenzív és nagy vízigényű terület felé” – érvelt.

Továbbra is romokban van a környezet- és természetvédelem intézményrendszere, az éghajlat megóvása terén pedig semmi sem történt

– tette hozzá Schmuck Erzsébet.

Az LMP társelnöke kiemelt feladatnak nevezte az energiatakarékosságot, és hangsúlyozta: ezen a területen nem halasztható tovább a radikális zöldfordulat.

Álláspontja szerint szakítani kell az orosz gázzal, és a megújuló energiák használatára kell fókuszálni, a házakat le kell szigetelni, az energiaszegénységet fel kell számolni. A politikus hozzátette: a vízgazdálkodásban is szemléletváltást tart szükségesnek.

Rovatok