Index Vakbarát Hírportál

Vasárnap tartják a rákellenes világsétát

2023. január 6., péntek 21:35

Vasárnap 15 és 16 óra között tartják Magyarországon a rákellenes világsétát, amelyhez bárki csatlakozhat, aki szeretné támogatni a daganatos betegségek elleni harcot – közölte a szervező Magyar Rákellenes Liga pénteken az MTI-vel.

A szervezet harmadik alkalommal hirdeti meg az eseményt, de idén lesznek először a liga által, településenként szervezett séták. Az elmúlt két évben a koronavírus-járvány miatt a résztvevők egyénileg vagy saját szervezésű csoportokban csatlakozhattak a sétához. Budapesten 14.45-re várják a résztvevőket a Batthyány téren, a séta célállomása pedig a Margit-sziget lesz.

Az együttérzés sétája

A sétához egyénileg is lehet csatlakozni, ha valaki inkább egyedül vagy szűk családi, baráti körben szeretné teljesíteni a kihívást.

Az eseményen bárki részt vehet, aki együttérzését szeretné kifejezni a daganatos beteg hozzátartozója, ismerőse vagy a rákbetegek iránt, illetve támogatni szeretné a daganatos betegségek elleni harcot írták. A részvételhez itt lehet regisztrálni.

A közlés szerint tavaly öt kontinens harminc országának kétszáznegyven városában több mint 3300-an sétáltak, Magyarországon pedig 650-nél többen gyalogoltak, negyvenhat településen.

A séta egyben adománygyűjtés is. Az akció során az előzetesen kiválasztott tizennégy nemzeti betegszervezetet támogatják, amelyek közé idén is bekerült a Magyar Rákellenes Liga, a tavalyi kiemelkedő magyar részvételnek köszönhetően.

(Borítókép: A mellrákellenes séta résztvevői rózsaszín lufikkal vonulnak a Lánchídon 2015. június 6-án. Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI)

Rovatok