Index Vakbarát Hírportál

Minden eddiginél többen váltak milliomossá a Szerencsejáték Zrt. játékaival tavaly

2023. január 6., péntek 12:45

Rekordszámú, több mint 4 ezer ember lett milliomos, öten pedig milliárdosok lettek a Szerencsejáték Zrt. játékaival 2022-ben – közölte a nemzeti lottótársaság az MTI-vel.

Összesen 4383 ember lett milliomos tavaly. 1176 játékos az ötös lottóval lett gazdagabb: köztük heten százmilliót, két játékos pedig milliárdot is meghaladó összeget vihetett haza. A skandináv lottón 28-an örülhettek a millióknak, köztük heten százmillióknak.

A hatos lottón hét nagynyertes volt, köztük egy milliárdos és öt százmilliomos. A Kenó 100 szerencsésnek jelentett milliókat tavaly, a Luxoron 112-en, a Puttón 190-en örülhettek hét számjegyű összegnek, a Jokerrel pedig 286-an váltak milliomossá.

Tavaly megszületett minden idők legnagyobb hazai Eurojackpot-nyereménye:

december 9-én egy szerencsés több mint bruttó 31 milliárd forinttal lett gazdagabb.

A nyertes ezzel nem csak a hazai szerencsejáték-történelembe írta be magát, és 880 forintba kerülő nyertes szelvényével egy csapásra a 100 leggazdagabb magyar közé is bekerült.

Sportfogadásból összesen 1623, egymillió forintot elérő nyeremény született. A sorsjegyeket választók közül is több százan csatlakozhattak a milliomosokhoz: online és offline kaparóssal összesen 782-en gazdagodtak hét számjegyű összeggel, köztük több olyan szerencsés is volt, aki a főnyereményt is megütötte. A legtöbb nyertes a Játék összeköt! befogadó játszótérépítési programot támogató Nagykarácsony sorsjegy játékosai közül került ki, 124-en örülhettek összesen 394 millió forintos nyereményüknek – ismertette a lottótársaság.

A Szerencsejáték Zrt. tavaly többször is szervezett különsorsolásos akciókat, amelyeken akár nyeretlen szelvénnyel vagy sorsjeggyel is lehetett játszani, ezen akciók eredményeként mintegy száz játékos örülhetett milliós nagyságrendű nyereményének – olvasható végül a közleményben.

Rovatok