Index Vakbarát Hírportál

Illegális reklám miatt ment neki a McDonald’snak egy fővárosi polgármester

2023. január 8., vasárnap 19:03

Őrsi Gergely polgármester szerint a McDonald’s illegális reklámhálóval csúfítja a városképet a II. kerületben.

Őrsi Gergely nem nézi jó szemmel, hogy a McDonald’s óriási reklámhálót függesztett ki a Margit körúton. A polgármester szerint egy ekkora világmárkának nem így kellene reklámoznia magát, és azt sem tartja helyénvalónak, hogy a világ egyik legnagyobb gyorséttermi üzlethálózata illegálisan helyez el egy ilyen ponyvát a II. kerületben.

A politikusnak az sem tetszik, hogy a hatalmas reklámfelület elcsúfítja a városképet.

Sokkal jobb reklám lehetne, ha ezeket a ponyvákat vagy a ponyvák árát felajánlanák jótékony célra, akár a II. kerületnek, például a régi községháza felújításáért vagy a Pesthidegkút ófalui plébánia közösségi házának helyreállításáért, ahol nemrég leomlott a tetőszerkezet

– írta közösségi oldalán a polgármester.

Őrsi Gergely hozzátette, ha a cég elfogadná a javaslatát, az pozitív reklámként működhetne, majd megjegyezte azt is, hogy a II. kerületi önkormányzat kénytelen lesz intézkedni az illegális reklám miatt.

Őrsi Gergely már korábban is nemtetszését fejezte ki egy magát szabálytalanul hirdető cég miatt. Tavaly tavasszal egy kertészeti kisgépeket forgalmazó vállalkozásnak jelezte, hogy reklámhálójukat illegálisan helyezték ki a II. kerületben. Arra hivatkozott, hogy megszegték a településkép védelméről szóló rendeletet.

Elbocsátásokra készül a McDonald’s

Az Index is beszámolt róla, hogy a McDonald’s létszámleépítéseket és átszervezést tervez, mivel a vállalat terjeszkedésének felgyorsítása érdekében átcsoportosítja prioritásait. A gyorsétteremlánc azt közölte, hogy a leépítés nem költségcsökkentő intézkedés, hanem a vállalat gyorsabb innovációját és hatékonyabb munkavégzését hivatott elősegíteni. Az átszervezés részeként a vállalat bizonyos munkafolyamatokat leállít a közeljövőben. Egyelőre nem világos, hogy ezek mely projektek lesznek.

Rovatok