Index Vakbarát Hírportál

Néhány teremben 11 fok várta a tanulókat az egyik szombathelyi iskolában

2023. január 10., kedd 14:12

A szombathelyi Váci Mihály Általános Iskola egyes tantermeiben 11 fokban kénytelenek tanulni a diákok – erről az egyik felháborodott szülő tájékoztatta a Nyugat.hu-t. A kabátban, sapkában gyülekező nebulókról olvasói fotót is közölt a portál.

Az iskola fűtéséről a Szombathelyi Távhő gondoskodik, amely a téli szünet alatt radiátort cserélt a tanintézményben. Németh Lászlóné, a szülői munkaközösség tagja elmondta, hogy a kialakult helyzet miatt több szülő nem engedte iskolába a gyerekét.

Németh Lászlóné arról is beszámolt, hogy az iskola vezetése megpróbálja megoldani a helyzetet, többször egyeztettek a tankerülettel is. A portál elérte a Szombathelyi Tankerületi Központot, ahonnan azt a választ kapta, hogy nemrég radiátorszelepeket cseréltek az iskola épületében, emiatt a fűtési rendszert légteleníteni kell.

Mint írták, a távhőszolgáltató munkatársai folyamatosan dolgoznak, hogy a lehető legrövidebb idő, várhatóan egy-két nap alatt megoldódjon a probléma. Hangsúlyozták, hogy az iskola épületének egy részében van csak hideg.

Németh Gábor, az iskola igazgatója telefonon megerősítette a tankerület által átadott információkat. Az igazgató a Nyugat.hu érdeklődésére elismerte, hogy vannak olyan termek, ahol csak 10-11 fok van, más termekben viszont 18 fok – fűzte hozzá.

Kérdésre azt is megerősítette, hogy a hideg miatt valóban maradtak otthon gyerekek, de csak az alsó tagozatból, és szerinte nem számottevő a hiányzás.

Rovatok