Index Vakbarát Hírportál

Késsel fenyegetve kiraboltak egy nőt a 6-os villamoson

2023. január 11., szerda 10:32

A Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség vádat emelt egy 50 éves férfival szemben, aki pár hónappal ezelőtt az egyik budapesti villamoson kirabolt egy külföldi nőt. Miután a nő nem akart pénzt adni neki, késsel kezdte fenyegetni.

Tavaly szeptember 3-án délután, a XI. kerületben közlekedő 6-os számú villamoson figyelt fel a járművön utazó sértettre. A vádlott leült a nővel szemközti ülésre, majd közel hajolt hozzá, és az ujjai összedörzsölésével jelezte neki, hogy pénzt kér tőle.

A magyar nyelvet nem beszélő sértett megértette, mit akar a vádlott, és a fejét rázva jelezte, hogy nem áll szándékában teljesíteni a kérést.

A férfi megismételte a kézmozdulatot, a sértett azonban újra megtagadta a pénz átadását. A vádlott akkor elővett a táskájából egy kést, amelyet a sértett előtt látványosan forgatni kezdett, majd hirtelen a nő nyaka felé szúrt.

A sértett védekezésképpen elrántotta a fejét, a vádlott azonban továbbra is fenyegetően hadonászott felé a késsel, majd a nő hasa irányába szúrt, miközben folyamatosan pénzt követelt tőle. A sértett a fenyegetés hatására sokkos állapotba került, félelmében elővette és kinyitotta a pénztárcáját, amiből ezután a vádlott kivett 55 000 forint készpénzt, amit eltett.

Az ügyészség felvételén a rablás ide kattintva látható.

A támadást észlelő egyik utas a villamosvezető felé indult segítséget kérni, a sértett pedig felállt az ülésről, és megpróbált eltávolodni a támadótól. A vádlott akkor hátulról meglökte a nőt, majd a következő megállónál leszállt a villamosról, a rendőrök azonban még a helyszín közelében elfogták.

A Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség az 50 éves férfit felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettével vádolja, és vele szemben végrehajtandó fegyházbüntetés kiszabását indítványozza a vádiratban. 

Rovatok