Index Vakbarát Hírportál

Kamudrogot árult, csalás miatt nyomoz a rendőrség

2023. január 12., csütörtök 12:08

Az erzsébetvárosi rendőrök csalás miatt hallgattak ki egy férfit, aki a gyanú szerint kábítószerként árult gyógyteát és szódabikarbónát a VII. kerületben. Mivel a gyorsteszt szerint ő maga viszont valódi kábítószert fogyasztott, emiatt indult ellene egy másik eljárás is.

Budapest VII. kerületében, a Wesselényi utcában szólított le járókelőket egy férfi 2023. január 11-én éjszaka. A gyanús alakot a Készenléti Rendőrség környéken szolgálatot teljesítő járőrei igazoltatták – számolt be a rendőrség honlapján. Az intézkedéskor a férfi ruhájából körülbelül 54 gramm növényi törmelék és 32 gramm por került elő.

A rendelkezésre álló adatok szerint a 33 éves Sz. Krisztián gyógyteaként kapható mályvalevelet és szódabikarbónát árult kábítószerként.

A férfit a Budapesti Rendőr-főkapitányság VII. Kerületi Rendőrkapitányságra állították elő, ahol üzletszerűen elkövetett csalás megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. Bár a gyanúsított elfogásakor azt mondta a rendőröknek, hogy a kamudrogot „viszik, mint a cukrot”, később megtagadta a vallomást. Az eljárásban lefoglalt anyagokat szakértői vizsgálat alá vetik.

Mivel Sz. Krisztián szervezetében a teszt valódi drogok jelenlétét mutatta ki, a VII. Kerületi Rendőrkapitányság kábítószer birtoklása vétség miatt is eljárást indított.

Rovatok